Να φτιάξω e-shop; Ναι..με προϋποθέσεις!

Να φτιάξω e-shop; Ναι..με προϋποθέσεις!

Να φτιάξω e-shop; Ναι..με προϋποθέσεις!

Να φτιάξω E-Shop; Nαι..με προϋποθέσεις!

Για να κατανοήσει κάποιος τον λόγο ύπαρξης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος θα πρέπει να έχει μια σφαιρική γνώση των εννοιών ηλεκτρονικό επιχειρείν και ηλεκτρονικό εμπόριο.

Με τον όρο ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business) εννοούμε όλες εκείνες τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, στρατηγικές και δραστηριότητες οι οποίες υλοποιούνται διαδικτυακά ανταλλάσσουν πληροφορίες και ως στόχο έχουν την πώληση και αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών. Η ψηφιοποίηση όλων αυτών των ενεργειών στοχεύει στην άμεση αλληλεπίδραση (engagement) του κοινού και την άμεση συμμετοχή του σε συναλλαγές με τις επιχειρήσεις. Στην πορεία αυτή κινείται και η έννοια του μάρκετινγκ (marketing) όπου στην περίπτωση μας ονομάζεται διαδικτυακό μάρκετινγκ και το οποίο έχει ως στόχο την άμεση εμπλοκή του αγοραστικού κοινού με το αντικείμενο ή την υπηρεσία η οποία παρέχεται.

Στις ημέρες μας ο όρος ηλεκτρονικό εμπόριο ακούγεται ολοένα και περισσότερο. Τι εννοούμε με τον όρο ηλεκτρονικό εμπόριο όμως; Το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) αποτελεί παρακλάδι του ηλεκτρονικού επιχειρείν (e-business) και σαν στόχο έχει την υλοποίηση αγοροπωλησιών και επίτευξη επικοινωνίας μεταξύ όσων θέλουν να αγοράσουν ή να πουλήσουν τα προϊόντα ή υπηρεσίες με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων και υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων (websites), ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops), σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook pages, Instagram business accounts, LinkedIn showcase pages, Google Plus pages κ.α.) κτλ.

Ένας συνδυασμός φυσικού καταστήματος και ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί, συγκεκριμένα για την Ελλάδα και τους ανθρώπους που ζουν και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε αυτή, την βέλτιστη κατά μέσο όρο λύση για πώληση και προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων. Κυρίως οι πιο νεανικές ηλικίες εμπιστεύονται τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και το πλαστικό χρήμα αλλά υπάρχουν και πολλοί οι οποίοι θα θελήσουν να συνδυάσουν τις αγορές τους με ένα περίπατο ή επιθυμούν να δοκιμάζουν τα προϊόντα τα οποία επιλέγουν ή παρουσιάζουν μια δυσπιστία ως προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η δυσπιστία αυτή επηρεάζει και τους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν νιώθουν σίγουροι στην υλοποίηση και χρήση νέων τεχνολογιών φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων. Στην Ελλάδα η αφομοίωση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τους πολίτες της κυμαίνεται σε χαμηλά ποσοστά με αποτέλεσμα εάν μια επιχείρηση θελήσει να προσεγγίσει ένα ευρύ φάσμα κοινού τότε θα πρέπει να επιστρατεύσει πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις πώλησης και προώθησης συμπεριλαμβάνοντας φυσικά και αυτές του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι αρκετά και σημαντικά έναντι αυτών ενός φυσικού καταστήματος. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε την σημασία ύπαρξης ενός φυσικού καταστήματος ιδιαίτερα στον Ελλαδικό χώρο καθώς οι Έλληνες παρουσιάζουν φαινόμενα δυσπιστίας απέναντι σε αυτούσιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και θέλουν αυτό που αγοράζουν να έχει φυσικό χώρο και ιδιοκτήτη με τον οποίο μπορούν επικοινωνήσουν άμεσα.
Με την ύπαρξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος ο ιδιοκτήτης του δεν είναι αναγκασμένος να ενοικιάζει και να συντηρεί εγκαταστάσεις φυσικές οι οποίες έχουν πάγια έξοδα. Επίσης ένα ηλεκτρονικό  κατάστημα λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου 24 ώρες την ημέρα. Απασχολεί λιγότερους εργαζομένους με αποτέλεσμα να μπορεί να μειώσει τις τιμές των προϊόντων μιας και δεν επενδύει χρήματα σε εκπαίδευση και ενημέρωση προσωπικού. Ελαχιστοποιούνται τα έξοδα συντήρησης μιας φυσικής επιχείρησης όπως ανακαινίσεις, επεκτάσεις χώρων κτλ.

Τα συνολικά οικονομικά οφέλη που έχει ένας επιχειρηματίας μειώνοντας τα πάγια και τα έξοδα για την επιχείρησή του του δίνουν την δυνατότητα να εφαρμόσει μείωση τιμών και να επιτύχει αύξηση των πωλήσεων.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες μειώνουν τις θέσεις εργασίας και οδηγούν στην ανεργία ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων. Η αλήθεια είναι ότι οι ηλεκτρονικές επιχειρήσεις αυξάνουν την ζήτηση σε νέα επαγγέλματα όπως μηχανικούς πληροφορικής, digital marketer, system administrators κ.α.

Αν συζητούσαμε πριν μερικά χρόνια η ύπαρξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος θα αρκούσε για να λάβουν χώρα παραγγελίες χωρίς να είναι αναγκαία κάποια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική συστήματος ή διαδικτυακό μάρκετινγκ (digital marketing). Η τάση που φαίνεται να κερδίζει καθημερινά έδαφος παγκοσμίως αλλά και συγκεκριμένα στην Ελλάδα δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δείχνει να στρέφεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Επιχειρηματίες και αγοραστικό κοινό δείχνουν να εμπιστεύονται τα ηλεκτρονικά καταστήματα και να πραγματοποιούν πωλήσεις και αγορές. Η αποστροφή των Ελλήνων απέναντι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχει αρχίσει να μειώνεται και ο αριθμός των ηλεκτρονικών καταστημάτων να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Σε αυτή την εξέλιξη έχει συμβάλει και η εξέλιξη των κινητών συσκευών και η πρόσβαση στο ίντερνετ από οποιοδήποτε μέρος. Τα ποσοστά των επισκέψεων πλέον σε ιστοσελίδες από κινητά γίνεται σε ποσοστό άνω του 50% και το ποσοστό αγορών μέσω διαδικτύου ξεπερνά το 25%. Άρα η λανθασμένη λογική της δημιουργίας ενός e-shop το οποίο θα έχει επιλογή αγοράς προϊόντων μόνο μέσω αντικαταβολής το καθιστά μη λειτουργικό διότι καταργεί την βασικό λόγο δημιουργίας του που είναι η αυτοματοποιημένη online αγορά και απωθεί τους χρήστες οι οποίοι είναι λάτρεις και θεατές της αγοράς είτε μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας είτε PayPal.

Στην αλλαγή αυτή της κατάστασης στην Ελλάδα οφείλουν οι επιχειρηματίες να προσαρμοστούν και να επιλέξουν τους κατάλληλους επαγγελματίες πληροφορικής ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Πλέον η κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος κρίνεται επιτακτική αλλά αυτή κάθε αυτή η κατασκευή δεν επαρκεί ώστε μια επιχείρηση να ξεχωρίσει! Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Όταν σε ένα συγκεκριμένο τομέα προϊόντων ή υπηρεσιών παρατηρείται μεγάλος ανταγωνισμός και πληθώρα ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops) τότε η σχεδίαση (UX/UI), η διάκριση (impression), η αναρρίχηση σε υψηλές θέσεις αναζητήσεων (rank), η προώθηση (promotion) αποκτούν βαρύνουσα σημασία στην απόδοση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Όταν ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων μεγαλώσει τότε και οι τρόποι και οι διαδικασίες προώθησης θα εξελιχθούν διότι θα δημιουργηθεί η ανάγκη προς αυτή την κατεύθυνση. Τα παλιότερα χρόνια όταν υπήρχαν ελάχιστα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) κατάφερναν και εμφανίζονταν όλα σε μια απλή αναζήτηση μέσω Google, Yahoo ή Bing. Σήμερα όμως που υπάρχουν πολύ περισσότερα τα οποία ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα ξεχωρίσει εμφανίζονται νέες τεχνικές και τεχνολογίες προώθησης και διαφήμισης.

Πλέον η σωστή και λειτουργική κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρείται δεδομένη από τους μηχανικούς πληροφορικής και τα προβλήματα συμβατότητας ή δυσλειτουργίας που απασχολούσαν τους μηχανικούς τα τελευταία χρόνια εκμηδενίζονται καθημερινά. Η αντίληψη του να έχει μια επιχείρηση ηλεκτρονικό κατάστημα και να μην ασχολείται μια ομάδα ανθρώπων αποκλειστικά και συνεχώς με αυτό έχει παρέλθει. Παράγοντες όπως το αν υπάρχει διαθέσιμος εργαζόμενος να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ηλεκτρονικό κατάστημα, οι ανταγωνιστικές τιμές προϊόντων, ο χρόνος ανοίγματος σελίδας (response time), ο χρόνος υλοποίησης παραγγελίας, η απλοποίηση των βημάτων παραγγελίας, η ποιότητα φωτογραφίας προϊόντος, η άμεση αποστολή, η άμεση εξυπηρέτηση, η καλή διάθεση εξυπηρέτησης, ο μέσος χρόνος απάντησης σε ερωτήσεις πελατών, οι στοχευμένες κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοχευμένες διαφημίσεις μέσω του Google Ads ή Facebook, Instagram κτλ  κρίνουν για το ποιο ηλεκτρονικό κατάστημα θα διακριθεί και θα εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες ειδικά σε μια εποχή όπου το πελατειακό κοινό σχολιάζει και κρίνει την κάθε επιχείρηση είτε μέσω των reviews και των comments είτε μέσω τρίτων forums για την εκάστοτε αγοραστική εμπειρία. Επενδύουμε στις σχέσεις με τους πελάτες μας και προσπαθούμε να είναι ικανοποιημένοι. Οι επιχειρηματίες με την δική μας προτροπή και συμβουλευτική επενδύουν σε λύσεις οι οποίες συνδυάζουν την ποιοτική κατασκευή με τις πωλήσεις και την επανεπένδυση ενός σημαντικού ποσού των κερδών σε προβολή της επιχείρησης.

Dimiitris C. Gkikas
Digital Account Manager
Oweb Digital Experience


Related items