Local SEO | OWEB Digital Experience

 

Local SEO / Local Search

Με τον όρο τοπικά αποτελέσματα (Local SEO / Search) εννοούμε όλους τους τρόπους εκείνους οι οποίοι θα κατατάξουν την επιχείρηση σας ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για την ευρύτερη περιοχή στην οποία δραστηριοποιείστε είτε αυτή είναι μια πόλη ή συνοικία ή οικοδομικό τετράγωνο ή νομός.

Ένα μεγάλο ποσοστό των εν δυνάμει πελατών πραγματοποιούν τις αγορές τους μέσω του ίντερνετ λίγο πριν ή μετά την πρωινή ή απογευματινή βόλτα, λίγο πριν ή μετά από ένα απολαυστικό καφέ στο σπίτι, σε κάποιο cafe ή κατά τη διάρκεια μετακίνησής τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τις περισσότερες φορές πραγματοποιούν αναζητήσεις και αγορές μέσω διαδικτύου γιατί ενδεχομένως να το πρότεινε κάποιος φίλος τους ή να είδαν κάτι το οποίο τους τράβηξε την προσοχή και αυτομάτως τους δημιούργησε άμεσα την ανάγκη για αναζήτηση του συγκεκριμένου προϊόντος στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκονται τη συγκεκριμένη στιγμή. Οι αναζητήσεις για προϊόντα σε συγκριμένες γεωγραφικές περιοχές πυροδοτούν μια σειρά κατηγοριοποιήσεων των εμφανιζομένων αποτελεσμάτων τα οποία στηρίζονται σε κριτήρια γεωγραφικής οριοθέτησης.
Εάν ένας χρήστης αναζητήσει μια επιχείρηση και συμπεριλάβει τοποθεσία στην αναζήτησή του, η μηχανή αναζήτησης γνωρίζει ότι η αναζήτηση έχει πρόθεση να βρει αποτελέσματα σε τοπικό επίπεδο. Οι μηχανές αναζήτησης υποψιάζονται επίσης αυτή την πρόθεση σε ορισμένες αναζητήσεις. Και όλες οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να δώσουν στον χρήστη αυτό ακριβώς που ψάχνει.

Εάν η επιχείρησή σας δεν εμφανίζεται ψηλά σε τοπικές αναζητήσεις (Local SEO / Search) χάνετε την ευκαιρία να τραβήξετε την προσοχή όσων είναι διατεθειμένοι να κάνουν αγορές από το κατάστημά σας.
Όσο η τεχνολογία και η χρήση των κινητών συσκευών αυξάνεται ραγδαία έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή προσέγγισης των τεχνικών SEO. Δεν αρκεί πλέον να εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας στα οργανικά αποτελέσματα (Organic Search) αλλά θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η ιστοσελίδα σας είναι βελτιστοποιημένη με τέτοιο τρόπο ώστε οι χρήστες να βρίσκουν την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας τοπικές αναζητήσεις (Local SEO / Search) όταν χρησιμοποιούν κινητές συσκευές.

Στοχεύστε ένα κοινό, με εξειδικευμένες τεχνικές τοπικές αναζητήσεις (Local SEO / Search), το οποίο έχει σαν κύριο σκοπό να αγοράσει. Οι χρήστες οι οποίοι κάνουν local αναζητήσεις ανήκουν στην κατηγορία πελατών οι οποίοι είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσουν μια αγορά παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στο χαμηλότερο ποσοστό χρηστών βάσει αναζητήσεων. Γιατί να χάσετε αυτούς τους εν δυνάμει πελάτες παρά τον μικρό τους αριθμό;

Στην Oweb Digital Experience ®️ στοχεύουμε να αυξήσουμε την local εμφανισιμότητα της επιχείρησής σας βελτιώνοντας προώθηση της επιχείρησή σας τοποθετώντας την μπροστά στα μάτια των εν δυνάμει πελατών και στα τοπικά αλλά και στα οργανικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιούμε τρόπους ώστε να αυξήσουμε την εμφανισιμότητα και την επισκεψιμότητα της επιχείρησής σας και δεν έχετε παρά να μας επισκεφθείτε για να συζητήσουμε τις λύσεις που μπορούμε να σας παρέχουμε και τις προοπτικές που μπορούμε να δημιουργήσουμε.

Τοπικά Οργανικά Αποτελέσματα 1/2

Ένα όμορφο απόγευμα Παρασκευής αποφασίζω να ταξιδέψω από Αθήνα προς Γιάννενα να συναντήσω μερικούς φίλους. Κάπου στο ενδιάμεσο του ταξιδιού μου αποφασίζω να συνδυάσω το ταξίδι μου με μια επίσκεψη σε μερικούς αρχαιολογικούς χώρους στην περιοχή του Μεσολογγίου. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να διανυκτερεύσω οπότε αναζητώ ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή. Στην αναζήτησή μου για ξενοδοχείο ποιο αποτέλεσμα εμφανίζεται; Λοιπόν, όπως βλέπετε, μόνο τρεις θέσεις με ξενοδοχεία εμφανίζονται στα τοπικά αποτελέσματα κάτω από τις διαφημίσεις στην πρώτη σελίδα της μηχανής αναζήτησης.

Στις πρώτες θέσεις εμφανίζονται οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν την μεγαλύτερη συνάφεια με την αναζήτησή μου. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις για να το πετύχουν αυτό έχουν προβλέψει στην στρατηγική προώθησής τους να συμπεριλάβουν συγκεκριμένους παράγοντες οι οποίοι επυρεάζουν την κατάταξη στα τοπικά αποτελέσματα. Είναι πιο πιθανό να επιλέξω σαν πρώτη λύση μια από τις 3 πρώτες επιχειρήσεις που εμφανίζονται στα τοπικά αποτελέσματα και αν δεν με ικανοποιήσουν τότε θα προχωρήσω σε πιο ευρεία αναζήτηση.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει η επιχείρησή σας να εμφανίζεται όχι μόνο ψηλά στα γενικά οργανικά αποτελέσματα (Organic Search) αλλά και στα τοπικά αποτελέσματα (Local SEO / Search) (π.χ. ξενοδοχειο Μεσολογγι). Όταν βρίσκεστε ψηλά στα τοπικά αποτελέσματα (Local SEO / Search) δημιουργείτε την δυνατότητα να επωφεληθείτε από μια απρόσμενη ή παρορμητική ή λύση ανάγκης πώληση σε χρήστες οι οποίοι έκαναν αναζητήσεις την συγκεκριμένη στιγμή και έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή σας.

Σχόχος κάθε τοπικής επιχείρησης είναι μεν η εμφάνισή της στις υψηλές θέσεις των τoπικών αποτελεσμάτων αλλά πάντα σε συνδυασμό με την επίτευξη υψηλών οργανικών θέσεων στα SERPs.

local seo oweb digital experience

local seo oweb digital experience

Τοπικά Οργανικά Αποτελέσματα 2/2

Σε συνέχεια την ίδιας σελίδας με αποτελέσματα και κάτω από τα πρώτα 3 local αποτελέσματα θα δείτε τα αποτελέσματα τα οποία ονομάζονται «οργανικά αποτελέσματα». Αυτά είναι τα αποτελέσματα τα οποία οι μηχανές αναζήτησης επιστρέφουν όταν γίνονται αναζητήσεις οι οποίες δεν δείχνουν να έχουν πρόθεση αναζήτησης με τοπικά χαρακτηριστικά. Όπως φαίνεται καθαρά το trivago.gr, booking.com, greekhotels.gr δεν αποτελούν ιστοσελίδες οι οποίες αποκλειστικά εμφανίζονται μόνο για την αναζήτηση « ξενοδοχειο μεσολογγι », καθώς εμφανίζονται και σε αναζητήσεις για ξενοδοχεία που θα γίνουν π.χ. και στην Καλαμάτα και γενικά στον Ελλαδικό χώρο αλλά περιλαμβάνουν μερικές από τις επιχειρήσεις της περιοχής του Μεσολογγίου, στην βάση δεδομένων τους, μεταξύ άλλων επιχειρήσεων σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Παρατήρηση: Τα συγκεκριμένα οργανικά αποτελέσματα έχουν τοπικό προσδιορισμό αναζήτησης, εμφανίζονται σε όσους κάνουν αναζήτηση « ξενοδοχειο μεσολογγι » και διαφέρουν από τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στο local search διότι εμφανίζουν γενικά οργανικά αποτελέσματα τα οποία τυχαίνει να συμπεριλαμβάνουν και δεδομένα των επιχειρήσεων οι οποίες περιέχουν την λέξη « μεσολογγι ». Αν γίνει η αναζήτηση γίνει για ξενοδοχεία στο Αγρίνιο τότε η μηχανή αναζήτησης θα επιστρέψει διαφορετικά αποτελέσματα συμπεριλαμβανομένων πάλι των γενικών οργανικών αποτελεσμάτων booking,trivage κτλ και μερικών τοπικών οργανικών αποτελεσμάτων.
Σήμερα οι τοπικές αναζητήσεις (Local SEO / Search) πραγματοποιούνται κυρίως μέσα από κινητές συσκευές από καταναλωτές οι οποίοι είναι στην ευρύτερη περιοχή της επιχείρησής σας ή πρόκειται να επισκεφθούν την πόλη στην οποία δραστηριοποιείστε. Οι καταναλωτές αναζητούν υπηρεσίες και προϊόντα στα πλησιέστερα σημεία με την τάση να πραγματοποιούν μια αγορά πολύ άμεσα και γρήγορα.

FaLang translation system by Faboba